Počet položek: 0 0,- Kč

Žitný chléb kváskový

Žitný kváskový chléb do formy.
Na rozkvašení:
150 g žitné mouky chlebové
150 g vody
2 lžíce žitného kvásku
Těsto:
přidáme rozkvas (dvě lžíce zase odebereme a dáme do lednice)
400 g žitné chlebové mouky
400 g vody
2 lžičky soli
hrst slunečnicových semínek, dýnových, může být půl lžičky chia
Vše důkladně promícháme, pozor nemíchat dlouho - žitná mouka to nemá ráda.
Těsto dáme do formy na chléb vyložené pečícím papírem. Na formu navlékneme
velký mikroténový sáček, nebo obalíme potravinářskou folií a dáme kynout. Těsto kyne
cce dvě a půl hodiny. Pečeme 1 hodinu na 190-200°C podle toho jak komu peče trouba.



                          Kváskový žitný chléb 

   Kváskový žitný chléb
Řadit podle:
Filtr dostupnosti
Položek na stranu: Zobrazení:
Výběru neodpovídá žádná položka

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace